Mojaloop Online PI-13 OSS Community Meeting Agenda

All times are UTC
January 25, 2021

11:00 AM – 11:20 AM

(20 minutes)

Mojaloop Foundation Updates

Paula Hunter

January 25, 2021

11:20 AM – 12:00 PM

(40 minutes)

What is Mojaloop – dispelling the myths & important messages – lessons from the GTM sales conversations

Lesley-Ann Vaughan, Steve Haley, Paul Makin

A discussion with a panel on how we should talk about mojaloop – through the lens of helping outsiders understand better what exactly it is when they know little going in to the conversation, or potentially have heard something untrue.

More Info…
January 25, 2021

12:00 PM – 12:20 PM

(20 minutes)

Interledger and Mojaloop

Briana Marbury

A discussion on the Interledger Protocol and how it relates to Mojaloop, and the announcement of the newly formed Interledger Foundation.

January 25, 2021

12:20 PM – 12:30 PM

(10 minutes)

Break

January 25, 2021

12:30 PM – 12:50 PM

(20 minutes)

A conversation wtih Ahmed Dermish (UNCDF) on policy, regulation, and how that might work in Myanmar

Ahmed Dermish

A conversation with Ahmed Dermish (UNCDF) on policy, regulation, and how that might work in Myanmar

January 25, 2021

12:50 PM – 1:10 PM

(20 minutes)

Leaving No One Behind. Preparing MFIs/SACCOs in Tanzania for interoperability.

Ivana Damjanov

UNCDF is commencing a pilot project aimed at preparing MFIs/SACCOs in Tanzania for interoperability. We would like to share our plans/roadmap for purposes of getting insights from community members.

January 25, 2021

1:10 PM – 1:30 PM

(20 minutes)

Perspective on future of digital payments

Paul Makin, Sam Kummary

A brief perspective on future of digital payments

January 25, 2021

1:40 PM – 2:20 PM

(40 minutes)

New Regulatory Building Blocks for Payments

David Mangini

Banking and Financial Services is undergoing a period of rapid change in many countries. Expanding digital technologies have introduced changes in technology and market structure with a renewed focus on cross-border payments.

More Info…
January 25, 2021

2:20 PM – 3:10 PM

(50 minutes)

Real Time Retail Payment Scheme Governance

Cici Northup, Elizabeth McQuerry, Lesley-Ann Vaughan, Steve Haley

Mojaloop Hub operators normally are implementors of scheme rules that govern what is supposed to happen and what to do when things go wrong.

 

More Info…
January 25, 2021

2:20 PM – 2:30 PM

(10 minutes)

Break

January 25, 2021

3:10 PM – 4:00 PM

(40 minutes)

Q&A Session with Alliance for Innovative Regulation

Paula Hunter, Jo Ann Barefoot, David Ehrich

January 26, 2021

11:00 AM – 11:20 AM

(20 minutes)

Community Updates

Simeon Oriko

January 26, 2021

11:20 AM – 11:40 AM

(20 minutes)

Mojaloop Training Program

Paul Baker, Jane Stroucken

An overview of the Mojaloop Foundations’s Mojaloop Training Program

January 26, 2021

11:40 AM – 12:20 PM

(40 minutes)

Digital and Financial Inclusion Summit featuring the 7th Digital Impact Awards Africa

Innocent Kawooya, Damali Ssali, John Mark Ssebunnya, Nicholas Kalungi

HiPipo, run the 7th edition of Digital and Financial Inclusion Summit featuring the 7th Digital Impact Awards Africa, we hosted panel discussion including one on establishing a Private Sector Led Real Payment Switch

January 26, 2021

12:20 PM – 12:30 PM

(10 minutes)

Break

January 26, 2021

12:30 PM – 1:30 PM

(60 minutes)

How CBDC enhances the role for Mojaloop in developing economies

David Mangini

Central Bank Digital Currency (CBDC) has rapidly gained momentum in the global effort to move from physical cash to new forms of digital payments using legal tender. Central banks around the world, especially in developing economies are considering CBDDC to reach every segment of the society, especially those who are underserved by the private banking sector.

More Info…
January 26, 2021

1:30 PM – 1:50 PM

(20 minutes)

OpenG2P: An Open Source Framework for Digitizing Bulk Payments and Transfers

Keyzom Massally, Edward Cable

Amidst the COVID-19 pandemic, the need for governments to rapidly disburse payments and cash transfers is ever more critical. OpenG2P aims to provide both a framework and a reference architecture of open source building blocks to address the pervasive challenges of digitizing G2P payments around enrollment, disbursement, and recourse.

More Info…
January 26, 2021

1:50 PM – 2:00 PM

(10 minutes)

BREAK

January 26, 2021

2:00 PM – 3:00 PM

(60 minutes)

DFS Lab Session

Jake Kendall

Presentations on solutions from DFS Lab Mojaloop Hackathon.

January 26, 2021

3:00 PM – 3:20 PM

(20 minutes)

The UK Financial Conduct Authority Digital Sandbox

Rob Reeve, Matt Allan

An overview of the UK Financial Conduct Authority Digital Sandbox and the importance of data in the sandbox.

January 26, 2021

3:20 PM – 4:00 PM

(40 minutes)

Creating Interoperability for Digital Invoices via Mobile Money

Carrie George, Monica Gichuhi, Shivram Dhuvra, Fairphone

January 27, 2021

11:00 AM – 12:00 PM

(60 minutes)

ML OSS Core PI-12 Report-out

Sam Kummary, Miguel de Barros, Shashikant Hirugade, Steven Oderayi, Valentin Genev

An overview of changes to the Mojaloop core and related maintenance tasks

January 27, 2021

12:00 PM – 12:30 PM

(30 minutes)

Code Quality and Security Update

Godfrey Kutumela, Aime Bukasa, Lewis Daly, Victor Akdiva

A quick update on the work of the Code Quality and Security Workstream for PI 12

January 27, 2021

12:30 PM – 12:40 PM

(10 minutes)

Break

January 27, 2021

12:40 PM – 1:00 PM

(20 minutes)

Interfacing with BankServ TCIB using ISO20022

Adrian Hope-Bailie, Donovan Changfoot

Demonstration of an adaptor to interface Mojaloop with the Bankserv TCIB system using ISO20022

January 27, 2021

1:00 PM – 2:00 PM

(60 minutes)

Fraud PoC report and demo

Justus Ortlepp, Tom Gordon, Greg McCormick

We will be presenting our report on the Proof of Concept for the implementation of a Fraud Risk Management solution based exclusively on Open Source Software components, as well as a demonstration of the solution to evaluate incoming transfers against implemented typologies.

January 27, 2021

2:00 PM – 2:10 PM

(10 minutes)

Break

January 27, 2021

2:10 PM – 2:50 PM

(40 minutes)

PISP – Thirdparty Payment Initiation in Mojaloop

Lewis Daly, JJ Geewax

Updates from the PISP Workstream

January 27, 2021

2:50 PM – 3:30 PM

(40 minutes)

Mojaloop Payment Manager

Silvia Hernandez, Bryan Schneider, David Gethings, Murthy Karkalamudi

Onboarding FSPs and connecting to Mojaloop – Payment Manager

January 27, 2021

3:30 PM – 4:00 PM

(30 minutes)

Product Council

Lesley-Ann Vaughan

Product Council – 2021 Direction. So much has happened since the last convening!

More Info…
January 27, 2021

4:00 PM – 4:30 PM

(30 minutes)

Happy Hour/Open Networking

January 28, 2021

11:00 AM – 11:40 AM

(40 minutes)

GSMA Interoperability Test Platform

Bruno Martins, Christopher Little

An update on the latest development for our test platform

January 28, 2021

11:40 AM – 12:00 PM

(20 minutes)

On-boarding to Mojaloop, Testing & Validation, Development using Testing toolkit (TTK)

Sam Kummary, Vijay Guthi

Updates on the Mojaloop Testing Toolkit and how it can be used for On-boarding to Mojaloop, Testing and Validating FSP & Switch implementations and in development

January 28, 2021

12:00 PM – 12:40 PM

(40 minutes)

Building an Entire Digital Financial Services Ecosystem on Open Source

Edward Cable, Istvan Molnar

This session will provide an in-depth look at the Mifos Labs which showcase how you can build an end to end digital financial services ecosystem completely on open source from the ground up.

More Info…
January 28, 2021

12:40 PM – 1:00 PM

(20 minutes)

Panel

Lesley-Ann Vaughan

January 28, 2021

1:00 PM – 1:30 PM

(30 minutes)

Design Principles of the Mojaloop Platform

Michael Richards

The Design Authority exists to ensure that new developments meet the architectural standards required by the Foundation. We are currently documenting these standards so that new organisations and developers can understand how to contribute productively to the platform as quickly and efficiently as possible.

More Info…
January 28, 2021

1:30 PM – 1:50 PM

(20 minutes)

Break

January 28, 2021

1:50 PM – 2:50 PM

(60 minutes)

Mojaloop Performance, Scalability and Architecture Update

Pedro Barreto, Miguel de Barros

Updating the community of the recent progress, which focused on resiliency of the new PoC architecture

January 28, 2021

2:50 PM – 4:00 PM

(70 minutes)

TigerBeetle

Adrian Hope-Bailie, Joran Greef, Donovan Changfoot

A demonstration of the latest work on TigerBeetle and a discussion of the next steps for the community and Mojaloop integration

January 29, 2021

11:00 AM – 12:00 PM

(60 minutes)

Mojaloop Theme & Roadmap Presentations

Review themes and roadmap proposals that align to each theme

January 29, 2021

12:00 PM – 12:30 PM

(30 minutes)

Roadmap Voting and Break

January 29, 2021

12:30 PM – 1:15 PM

(45 minutes)

Workstream Discussions – Part One

Individual workstream discussions

January 29, 2021

1:15 PM – 2:00 PM

(45 minutes)

Workstream Discussions – Part Two

Individual workstream discussions

January 29, 2021

2:00 PM – 3:00 PM

(60 minutes)

Workstream Report outs & Closing

Individual workstreams present board and objectives